Tutup

Koronavirus: Pekerja ECRL pulang ke China dinasihat tidak kembali sehingga keadaan terkawal

Koronavirus: Pekerja ECRL pulang ke China dinasihat tidak kembali sehingga keadaan terkawal
Pekerja projek ECRL yang pulang ke kawasan dijangkiti 2019 novel koronavirus di China dinasihatkan supaya tidak kembali bekerja di negara ini sehingga keadaan kembali terkawal. - Gambar fail
KUALA LUMPUR: Pekerja projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) yang pulang ke kawasan dijangkiti 2019 novel koronavirus di China sempena cuti Tahun Baru Cina, baru-baru ini, dinasihatkan supaya tidak kembali bekerja di negara ini sehingga keadaan kembali terkawal.

Pemilik projek dan aset ECRL, Malaysia Rail Link Sdn Bhd (MRL) berkata ini antara langkah proaktif diambil pihaknya selari Pelan Pengurusan Kecemasan bagi kawalan penyakit berjangkit termasuk koronavirus dan influenza A yang telah disiapsiagakan kontraktor utama China Communications Construction ECRL Sdn Bhd (CCC-ECRL) sebelum cuti perayaan itu bermula lagi.
Langkah-langkah lain termasuk menjalankan pemeriksaan suhu badan dan kawalan kesihatan terhadap semua pekerja di setiap tapak projek berkenaan, menurut MRL dalam satu kenyataan.

"Semua tindakan yang disarankan di dalam pelan tersebut sudah tersedia ada untuk mengekang penularan wabak koronavirus," menurut kenyataan itu.
-- BERNAMA


Tag: koronavirus, China, ECRL, terkawal, Malaysia Rail Link Sdn BhdKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.