Tutup

MAB tangguh pengambilan tempahan Boeing 737-MAX

MAB tangguh pengambilan tempahan Boeing 737-MAX
MAB berkata, keselamatan operasi dan pelanggan menjadi keutamaannya dan ia mengalu-alukan langkah Boeing untuk meningkatkan prosedur bagi memastikan operasi pesawat 737-MAX selamat. - Gambar fail
KUALA LUMPUR: Malaysia Airlines Bhd (MAB) menggantung pengambilan tempahan pesawat Boeing 737-MAX yang dijadualkan pada 2020, berikutan pemberhentian pengeluaran serta kelewatan pesawat itu untuk kembali beroperasi.

Dalam kenyataan hari ini, penerbangan nasional itu berkata keselamatan operasi dan pelanggan menjadi keutamaannya dan ia mengalu-alukan langkah Boeing untuk meningkatkan prosedur bagi memastikan operasi pesawat 737-MAX selamat.
"Penelitian terperinci masih diteruskan oleh pasukan teknikal kami memandangkan belum ada penjelasan daripada pihak berkuasa mengenai tarikh pesawat itu akan kembali beroperasi," katanya.

-- BERNAMA


Tag: Malaysia Airlines Bhd, MAB, MAB tangguh pengambilan Boeing 737-MAX, Boeing, pesawatKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.