Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

The Malaysian Insight gantung operasi

The Malaysian Insight gantung operasi
Portal berita The Malaysian Insight mengumumkan ia akan menggantung operasi mulai minggu depan akibat kekangan kewangan.
KUALA LUMPUR: Portal berita The Malaysian Insight mengumumkan ia akan menggantung penerbitan mulai minggu depan.

Keputusan itu diumumkan oleh Ketua Pegawai Eksekutifnya, Jahabar Sadiq dalam satu kenyataan yang diterbitkan di portal tersebut hari ini.

Menurut kenyataan itu, keputusan dibuat akibat kekangan kewangan.

"The Malaysian Insight menggantung penerbitan mulai minggu depan kerana kami gagal dalam melaksanakan sistem ‘paywall’ mengikut perancangan serta jumlah pengunjung yang tidak mencapai sasaran.
"Oleh itu, kami perlu menilai semula hala tuju, operasi berita dan daya maju komersial. Keputusan untuk menggantung penerbitan buat masa ini adalah sukar, tetapi terpaksa dilakukan memandangkan suasana kewangan yang mencabar dihadapi The Malaysian Insight dan media lain.

"The Malaysian Insight mengucapkan terima kasih kepada pembaca, wartawan dan kakitangan kami yang bekerja di sini sejak penubuhannya pada 31 Mac, 2017," kata kenyataan itu.
Kenyataan The Malaysian Insight yang dimuat naik di portal beritanya hari ini.
The Malaysian Insight ditubuhkan oleh Jahabar pada bulan Mac 2017.

Beliau adalah bekas pengarang The Malaysian Insider yang dihentikan penerbitan oleh pemiliknya, The Edge Media Group, pada Mac 2016.