Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Mas Ermieyati dikeluarkan daripada senarai kompaun 1MDB? Ini jawapan SPRM

Mas Ermieyati dikeluarkan daripada senarai kompaun 1MDB? Ini jawapan SPRM
Sebelum ini, Latheefa mengesahkan seramai 80 individu dan entiti sudah menerima notis kompaun daripada SPRM berkaitan kes 1MDB . - Gambar fail
KUALA LUMPUR: Ketua Pesuruhajaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Latheefa Koya menolak dakwaan kononnya nama Ahli Parlimen Masjid Tanah, Datuk Mas Ermieyati Samsudin dikeluarkan daripada senarai individu yang dikenakan kompaun berkaitan kes 1 Malaysia Development Berhad (1MDB).

Menerusi kenyataan media pada Khamis, Latheefa berkata, senarai penuh mereka yang dikenakan tindakan kompaun belum muktamad (not exhaustive).
"Pendekatan SPRM adalah untuk memberi keutamaan kepada jumlah-jumlah yang lebih besar.

"Kriterianya adalah jumlah wang terlibat dan bukan perkara lain.
"Suruhanjaya ini akan mengambil tindakan secara rapi dan teratur serta akan terus mengambil langkah mendapatkan balik wang 1MDB yang merupakan milik rakyat, secara berperingkat tanpa memihak kepada sesiapa," katanya.

BACA: 80 individu, entiti terima notis kompaun RM420 juta

Sebelum ini, Latheefa mengesahkan seramai 80 individu dan entiti sudah menerima notis kompaun daripada SPRM berkaitan kes 1MDB .

Jumlah notis kompaun berkaitan kes 1MDB yang membabitkan senarai berkenaan bernilai RM420 juta.Tag: Latheefa Koya, SPRM, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia, 1MDB, kompaunKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.