awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Tahun Baharu Cina: Lapangan terbang serantau perkukuh pemantauan virus Nipah
PM umum pengecualian cukai 10 tahun bagi yayasan pendidikan
Penyokong Selangor FC disyaki terlibat insiden bakar suar disambung reman
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Matthias Chang dipanggil beri keterangan berhubung kes Khairuddin

Bernama
Bernama
28/09/2015
08:27 MYT
Matthias Chang dipanggil beri keterangan berhubung kes Khairuddin
Matthias Chang hari ini dipanggil bagi memberi keterangan berhubung kes bekas Naib Ketua UMNO Bahagian Batu Kawan, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan. - Gambar Fail .
Peguam mewakili Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan, Matthias Chang hari ini dipanggil bagi memberi keterangan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi di sini berhubung kes bekas Naib Ketua UMNO Bahagian Batu Kawan itu.
Matthias hadir sebagai saksi di IPD Dang Wangi kira-kira pukul 9.30 pagi ini bersama-sama peguamnya Zainol Zakaria dan seorang lagi peguam Ahmad Bazlan Che Kassim bagi membantu siasatan polis.
Perkara itu disahkan Ahmad Bazlan ketika ditemui pemberita di perkarangan IPD Dang Wangi.
"Keterangan diambil selama sejam ... kami akan hadir semula di IPD Dang Wangi Jumaat ini bagi menyambung semula keterangan," katanya.
Dalam perkembangan berkaitan, Ahmad Bazlan berkata Khairuddin ketika ini masih di dalam wad selepas dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur kerana disyaki menghidap denggi.
Khairuddin sebelum ini ditahan di kediamannya di sini.
Beliau direman selama enam hari mulai 19 Sept mengikut Seksyen 124C Kanun Keseksaan atas dakwaan cuba melakukan aktiviti yang boleh menjejaskan demokrasi berparlimen.
Pada 23 Sept, Khairuddin ditahan semula di Kompleks Mahkamah Jalan Duta di bawah Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (SOSMA) atas dakwaan cuba melakukan aktiviti yang boleh mensabotaj negara.
Topic Berkaitan
#Dang Wangi
#IPD
#Khairuddin Abu Hassan
#Matthias Chang
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan