Tutup

MB Perak sambut baik ketegasan PM terhadap Israel

MB Perak sambut baik ketegasan PM terhadap Israel
AHMAD FAIZAL: Saya sendiri sebenarnya pernah menjadi mangsa kepada keganasan zionis Israel. - Gambar fail
IPOH: Menteri Besar Perak, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu menyambut baik ketegasan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Mahathir Mohamad tidak mahu mengadakan sebarang urusan dengan Israel.

Beliau pernah mengalami sendiri keganasan zionis Israel apabila kapal MV Rachel Corrie yang dinaiki bersama-sama aktivitis Gerakan Pembebasan Gaza ditahan pada 2010.

Ahmad Faizal mengucapkan syabas dan terima kasih kerana ketegasan Perdana Menyeri dan menyifatkannya sebagai keputusan yang tepat.

"Saya sendiri sebenarnya pernah menjadi mangsa kepada keganasan zionis Israel apabila ditahan dalam kapal Rachel  Corrie pada tahun 2010. Kami sebenarnya telah ditahan sewaktu kami berada di perairan antarabangsa. Semua negara mengutuk keras apa yang dibuat oleh Israel ini.
'Dengan tindakan ataupun keputusan yang dibuat oleh Kerajaan Persekutuan ini, saya sambut baik dan amat-amat bersyukur dan berterima kasih kepada Kerajaan Persekutuan," ujar Ahmad Faizal.

Beliau ditemui selepas mesyuarat exco di pejabatnya di Ipoh pada Rabu.
Pada sidang media kepada pemberita Malaysia dan asing selepas menyampaikan ucaptama persidangan Pertubuhan Pihak Berkuasa Anti Rasuah Antarabangsa (IAACA) di Vienna International Centre pada Selasa, Tun Dr Mahathir sekali lagi menegaskan bahawa Malaysia tidak dapat menerima atlet Israel oleh kerana mereka datang dari sebuah negara penjenayah.

Beliau menegaskan, Malaysia tidak mahu mengadakan sebarang urusan dengan Israel, termasuk rakyatnya.


Tag: menteri besar, perak, ahmad faizal azumu, zionis, israel, perdana menteri, mahathir mohamad, kezalimanKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.