Tutup

MET Malaysia keluarkan amaran cuaca waspada di Pahang, Johor

MET Malaysia keluarkan amaran cuaca waspada di Pahang, Johor
Menurut MET Malaysia, kawasan yang terjejas di Pahang adalah di daerah Rompin manakala di Johor kawasan terjejas adalah di daerah Mersing dan Kota Tinggi. - Gambar fail
KUALA LUMPUR: Jabatan Meteorologi Malaysia (MET Malaysia) hari ini mengeluarkan amaran cuaca peringkat waspada dengan hujan lebat yang dijangka berlaku di beberapa kawasan di Pahang dan Johor sehingga 14 Dis (Sabtu).

Ketua Pengarahnya, Jailan Simon berkata kawasan yang terjejas di Pahang adalah di daerah Rompin manakala di Johor kawasan terjejas adalah di daerah Mersing dan Kota Tinggi.
"Angin kencang 40 hingga 50 km/jam dengan ombak mencapai 3.5 meter dijangka boleh berlaku di perairan Kelantan, Terengganu, Pahang, Johor Timur, Sabah dan Sarawak dalam tempoh tersebut.

"Kejadian ini boleh mendatangkan risiko limpahan air laut di pesisir pantai dan muara sungai kawasan terbabit," katanya dalam satu kenyataan malam ini.
-- BERNAMA


Tag: Jabatan Meteorologi Malaysia, MET Malaysia, amaran cuaca, peringkat waspada, Jailon Saimon, Pahang, JohorKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.