Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

MetMalaysia keluarkan amaran ribut petir di beberapa negeri

MetMalaysia keluarkan amaran ribut petir di beberapa negeri
MetMalaysia mengeluarkan amaran ribut petir di beberapa negeri dengan hujan lebat dan angin kencang sehingga pukul 9.00 malam ini. - Gamnbar fail
KUALA LUMPUR: Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) mengeluarkan amaran ribut petir di beberapa kawasan di Kedah, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Sarawak, Sabah, Kuala Lumpur dan Putrajaya dengan hujan lebat dan angin kencang dijangka berlaku sehingga pukul 9.00 malam ini.

Menurut kenyataan MetMalaysia hari ini, kawasan yang dijangka terjejas adalah Baling, Kulim dan Bandar Baharu di Kedah; Kerian, Larut, Matang dan Selama, Kuala Kangsar, Manjung, Kinta, Perak Tengah, Kampar, Bagan Datuk, Hilir Perak, Batang Padang dan Muallim di Perak; Seremban, Port Dickson dan Rembau di Negeri Sembilan; Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya.
Kawasan lain yang diramal turut terjejas adalah di Muar, Batu Pahat, Kluang, Pontian, Kulai dan Johor Bahru di Johor; Kuching, Serian, Samarahan, Sri Aman, Sibu (Selangau), Mukah (Dalat dan Mukah), Kapit (Kapit, Bukit Mabong dan Belaga), Bintulu, Miri (Miri dan Marudi) dan Limbang di Sarawak; serta Pedalaman (Sipitang dan Tenom) di Sabah.

-- BERNAMA


Tag: Jabatan Meteorologi Malaysia, MetMalaysia, amaran ribut petir, Kedah, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Sarawak, Sabah, Kuala Lumpur, Putrajaya, hujan lebat, angin kencangKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.