Tutup

Najib mohon mahkamah tidak membacakan nombor kad pengenalan

Najib mohon mahkamah tidak membacakan nombor kad pengenalan
Najib memohon kepada mahkamah untuk tidak membacakan nombor kad pengenalan bagi 'tujuan keselamatan'. - Astro AWANI / Shahir Omar
KUALA LUMPUR: Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak memohon kepada mahkamah untuk tidak membaca nombor kad pengenalan bagi 'tujuan keselamatan'.

Permohonan tersebut dibuat ketika Ahli Parlimen Pekan itu memasuki kandang saksi dan sebelum membaca kenyataan bertulis kira-kira pukul 10.40 pagi.

Hakim Mohd Nazlan Mohd Ghazali membenarkan permohonan tersebut sebelum sesi pembelaan diteruskan tanpa menyebut nombor kad pengenalan Najib.

Dalam pada itu, Ketua Pasukan Pembelaan, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah memaklumkan Najib akan menjawab 317 soalan sepanjang sesi keterangan saksi.
Kesemua keterangan saksi akan dijawab dalam bahasa Malaysia, namun pasukan pendakwaan dibenarkan untuk membuat pemeriksaan balas dalam bahasa Inggeris.Tag: Najib Razak, Muhammad Shafee Abdullah, Perdana Menteri, mahkamah, keselamatan, MalaysiaKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.