announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Pekerja cedera pam terbakar ketika isi minyak motosikal

Pekerja cedera pam terbakar ketika isi minyak motosikal
Seorang pekerja pam minyak cedera di bahagian kaki selepas pam minyak di tempat kerjanya terbakar dalam kejadian di Pekan Gemas di sini, malam tadi. -Foto Sinar Harian
GEMAS: Seorang pekerja pam minyak cedera di bahagian kaki selepas pam minyak di tempat kerjanya terbakar dalam kejadian di Pekan Gemas di sini, malam tadi.

Dalam kejadian berkenaan, sepasukan anggota bomba dan penyelamat Gemas dikejarkan ke lokasi kejadian sebaik menerima panggilan pada jam 10.34 malam.

Menurut Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Gemas, Penolong Penguasa Bomba Syed Ammar Syed Abas, pihaknya tiba di lokasi pada jam 10.39 malam.

Seorang pekerja pam minyak cedera di bahagian kaki selepas pam minyak di tempat kerjanya terbakar dalam kejadian di Pekan Gemas.

“Kebakaran membabitkan pam minyak dan dipadamkan sebelum pasukan bomba tiba di lokasi. Terdapat seorang mangsa perempuan iaitu pekerja pam minyak berusia lingkungan 30-an yang cedera di bahagian kaki.

“Mangsa telah dihantar ke Klinik Kesihatan Gemas menggunakan jentera EMRS (Pasukan Perubatan dan Tindakan Balas Perkhidmatan),” katanya kepada Sinar Harian di sini, tadi.

Syed Ammar berkata, punca dan jumlah kerugian bagaimanapun masih dalam siasatan.