Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Pemaju, pengurus tapak pembinaan dan kontraktor jadi sasaran kongsi gelap

Pemaju, pengurus tapak pembinaan dan kontraktor jadi sasaran kongsi gelap
WAN AHMAD NAJMUDDIN: Tindakan boleh diambil mengikut peruntukan di bawah Kanun Keseksaan termasuk akta Pencegahan Jenayah 1959, Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 dan Akta Pertubuhan 1966.
KUALA LUMPUR: Aktiviti jenayah pemerasan ugut oleh kumpulan kongsi gelap semakin berleluasa di negara.

Menurut Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, Datuk Seri Wan Ahmad Najmuddin Mohd, pemaju perumahan, pengurus tapak pembinaan, kontraktor, serta orang perseorangan kini menjadi sasaran kumpulan itu.

"PDRM memandang serius jenayah ini dan akan mengambil tindakan tegas ke atas pemeras ugut terbabit.

"Tindakan boleh diambil mengikut peruntukan di bawah Kanun Keseksaan termasuk akta Pencegahan Jenayah 1959, Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 dan Akta Pertubuhan 1966.
"Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai aktiviti pemerasan ini boleh menghubungi polis menerusi talian Hotline yang telah diwujudkan di seluruh negara atau Unit Pencegahan Kongsi Gelap Bukit Aman menerusi aplikasi Whatsapp di talian 011-1227 7478," katanya dalam satu kenyataan pada Jumaat.Tag: peras ugut, kontraktor, pemaju perumahan, kongsi gelap, jenayah, pdrmKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.