Tutup

Penjawat awam Persekutuan di Sarawak terima bonus RM500

Penjawat awam Persekutuan di Sarawak terima bonus RM500
Kerajaan Sarawak akan memberikan insentif RM500 kepada penjawat awam Persekutuan yang berkhidmat di negeri itu.
KUCHING: Kerajaan Sarawak akan memberikan insentif RM500 kepada penjawat awam Persekutuan yang berkhidmat di negeri itu.

Pengumuman tersebut dibuat Ketua Menteri Sarawak Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg semasa sambutan Hari Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak di Pusat Konvensyen Borneo Kuching (BCCK) pada Rabu.

Bagaimanapun bantuan kewangan itu akan dibayar pada Jun tahun depan.

"Sebagai menghargai perkhidmatan penjawat awam persekutuan di Sarawak saya telah berbincang bersama ahli kabinet yang hadir kita buat keputusan tambah bantuan kepada kewangan kakitangan Persekutuan di Sarawak," katanya.
Abang Johari berkata ia merupakan tambahan kepada bantuan yang disalurkan oleh Kerjaaan Persekutuan sebanyak RM500 yang akan dibayar hujung tahun ini.

Terdapat lebih 95,000 penjawat awam Persekutuan berkhidmat di Sarawak.Tag: bonus, Penjawat awam Persekutuan, Sarawak, Jun, Abang Johari Tun Openg, Ketua Menteri SarawakKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.