Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Perniagaan lakukan promosi bukan satu isu tetapi... - Noor Hisham

Perniagaan lakukan promosi bukan satu isu tetapi... - Noor Hisham
Perlaksanaan promosi sangat digalakan dalam sektor ekonomi namun masyarakat harus patuh dan mengikuti SOP yang dikeluarkan oleh KKM. - Gambar hiasan
PUTRAJAYA: Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham menyatakan promosi yang dibuat oleh sektor perniagaan bukanlah satu isu namun isu yang harus dilihat ialah kesesakan semasa pembeli membeli-belah.

Menurutnya, jika sektor perniagaan ingin membuat sebarang promosi untuk menarik pelanggan ia sangat digalakkan namun masyarakat seharusnya mematuhi SOP yang telah dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan (KKM)
"Kita sangat galakkan promosi dan juga aktiviti ekonomi tetapi pembeli harus mengamalkan penjarakan sosial, memakai topeng penutup mulut dan mengelakkan daripada berada dalam kawasan yang sesak," katanya semasa sidang media harian perkembangan terkini COVID-19 di Putrajaya pada Selasa.

Pada masa sama, beliau turut menyatakan bahawa majikan juga memainkan peranan penting dalam memastikan perniagaan dijalankan dengan cara yang selamat dan mematuhi SOP.
Dr Noor Hisham menjelaskan demikian apabila diminta mengulas mengenai sektor perniagaan yang menjalankan promosi sehingga menyebabkan kesesakan pelanggan di premis di perniagaan.Tag: Kementerian Kesihatan, KKM, Datuk Dr Noor Hisham, Sektor Perniagaan, Sektor Ekonomi, Promosi, kesihatan, ekonomi, SOP, Penjarakan SosialKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.