Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

PKP: Cadangan pelaksanaan sistem penggiliran nombor plat di Terengganu ditangguh

PKP: Cadangan pelaksanaan sistem penggiliran nombor plat di Terengganu ditangguh
Ketua Polis Terengganu, Datuk Roslee Chik berkata penangguhan itu dilakukan bagi membolehkan kajian lebih lanjut dijalankan. - Gambar fail/BERNAMA
KUALA LUMPUR: Polis Terengganu menangguhkan pelaksanaan sistem penggiliran mengikut nombor pendaftaran kenderaan di atas jalan raya menerusi Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) Fasa II yang dicadangkan bermula Rabu. 

Ketua Polis Terengganu, Datuk Roslee Chik berkata penangguhan itu dilakukan bagi membolehkan kajian lebih lanjut dijalankan. 

“Perancangan kita untuk melaksanakan giliran nombor plat pada esok, 1 April terpaksa ditangguhkan kerana memerlukan kajian impak yang lebih terperinci.

“Sebab banyak komen yang kita terima, ada yang baik ada yang tidak menyenangkan. Justeru saya dengan ini mengesahkan bahawa pelaksanaan penggiliran nombor plat kenderaan pagi esok terpaksa kita tangguhkan,” katanya ketika dihubungi Astro AWANI di sini hari ini.
BACA: PKP: Terengganu laksana sistem penggiliran buat kenderaan bermula esok

Terdahulu Polis Terengganu dalam satu kenyataan memaklumkan akan memperketatkan lagi pergerakan kenderaan di atas jalan raya dengan melakukan sistem penggiliran berdasarkan nombor pendaftaran kenderaan. 
Langkah yang dilaksanakan itu bagi mengurangkan 50 peratus jumlah kenderaan di atas jalan raya termasuk motosikal.


Tag: polis, koronavirus, coronavirus, COVID-19, Ketua Polis Terengganu, Roslee Chik, sistem penggiliranKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.