Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

PKP diperketat tanpa amaran jika keadaan mendesak - Takiyuddin

PKP diperketat tanpa amaran jika keadaan mendesak - Takiyuddin
kelonggaran kepada rakyat juga diberikan dengan membenarkan ketua keluarga keluar membeli barangan keperluan.
KOTA BHARU: Perintah Kawalan Pergerakan mungkin akan diperketatkan sekiranya keadaan mendesak tanpa ada amaran dikeluarkan.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri Hal Ehwal Undang-Undang, Datuk Takiyuddin Hassan berkata, pihak berkuasa telah melakukan hebahan sebelum dan ketika tempoh PKP dilaksanakan.

Malah kata beliau, kerajaan melaksanakan PKP dengan tegas tetapi penuh hemah.

"Saya rasa kalau keadaan mendesak memang tiada halangan (untuk perketatkannya).
"Tangkapan dan denda yang dikenakan ke atas seseorang individu yang tidak mematuhi PKP juga menjadi satu peringatan kepada masyarakat," katanya.

Takiyuddin menjelaskan, undang-undang yang diguna pakai kerajaan pada pelaksanaan PKP tidak akan bertoleransi dengan mana-mana pihak yang sengaja tidak mematuhinya.
Ujar beliau, kelonggaran kepada rakyat juga diberikan dengan membenarkan ketua keluarga keluar membeli barangan keperluan.
Tag: Takiyuddin Hassan, undang-undang, PKP, PKPD, amaran, tangkap, dendaKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.