Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

PKPB: Penjarakan sosial 'benteng' terakhir elak jangkitan COVID-19 - Muhyiddin Yassin

PKPB: Penjarakan sosial 'benteng' terakhir elak jangkitan COVID-19 - Muhyiddin Yassin
Muhyiddin bersyukur kerana amalan penjarakan sosial telah berjaya mengelakkan beliau dijangkiti COVID-19 dan disahkan negatif daripada pandemik berkenaan.
PUTRAJAYA: Perutusan Khas Pelan Pemulihan Ekonomi (ERP) Jangka Pendek yang diumum Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini menyaksikan Perdana Menteri menekankan betapa penting rakyat di negara ini mengamalkan penjarakan sosial.

Beliau menyifatkan garis panduan tersebut sebagai 'benteng' terakhir dalam mencegah penularan pandemik COVID-19.

Dalam pada itu, Muhyiddin turut menzahirkan kesyukuran kerana amalan penjarakan sosial telah berjaya mengelakkan beliau dijangkiti virus tersebut dan disahkan negatif COVID-19.

"Ini menunjukkan betapa penting kita mengamalkan penjarakan sosial untuk mengelakkan kita dijangkiti virus. Jadi, nasihat saya amalakan penjarakan sosial walau dimana anda berada.
"Ia mungkin pelindungan atau benteng terakhir untuk saudara-saudari daripada dijangkiti ancaman tersebut," katanya dalam perutusan tersebut, hari ini.

Katanya, arahan penjarakan sosial diterapkan dalam setiap mesyuarat dan pertemuan beliau.
Muhyiddin sebelum ini diarahkan menjalani kuarantin selama 14 hari selepas seorang pegawai kanan

Muhyiddin menjalani perintah kuarantin selepas seorang daripada pegawai yang hadir pada mesyuarat pascaKabinet di pejabat Perdana Menteri disahkan positif COVID-19.

Sepanjang tempoh kuarantin itu, Perdana Menteri menjalankan tugas rasmi dari rumah.


Tag: Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin, rumah, pandemik, penjarakan sosial, COVID19, Pelan Pemulihan EkonomiKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.