Tutup

Polis tingkat kawalan sempadan M'sia-Thai sempena Aidilfitri

Polis tingkat kawalan sempadan M'sia-Thai sempena Aidilfitri
GAMBAR FAIL: Anggota Pasukan Polis Marin (PPM) Wilayah Tiga Pengkalan Kubor lengkap bersenjata melakukan rondaan di kawasan sempadan Malaysia-Thailand. - BERNAMA
PASIR MAS: Polis akan meningkatkan kawalan di sempadan Malaysia-Thailand terutama di Kelantan dalam usaha untuk mengekang penyeludupan barangan terlarang terutama dadah, senjata api dan mercun, menjelang ketibaan sambutan Aidilfitri ini.

Pengarah Jabatan Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam Ibupejabat Polis Bukit Aman Datuk Seri Acryl Sani Abdullah Sani berkata pegawai dan anggota Pasukan Gerakan Am (PGA) serta Polis Marin telah diberi arahan supaya meningkatkan kawalan di sempadan terutama sepanjang sambutan Hari Raya Aidilfitri ini.
"Yang mustahaknya kita beri penekanan terhadap penyeludupan mercun kerana kita pun sedia maklum benda ini merbahaya kepada semua pihak selain ia juga tak beri sebarang faedah.

"Justeru saya dan Ketua Polis Kelantan (Datuk Hasanuddin Hassan) ada berpesan kepada pegawai dan anggota di sini untuk memberi fokus kepada barangan terlarang tadi," katanya.
Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri Majlis Berbuka Puasa dan Solat Sunat Terawih bersama pegawai dan anggota PGA Batalion 9 di Markas Taktikal PGA di Lubok Stol yang turut dihadiri Hasanuddin dan Komander Briged Tenggara PGA 9 SAC Khaled Che Lah.

-- BERNAMA


Tag: sempadan Malaysia Thailand, Kelantan, polis tingkat kawalan, penyeludupan barangan terlarang, dadah, senjata api, mercun, Jabatan Keselamatan Dalam NegeriKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.