Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Premis perniagaan perlu patuhi jarak sosial satu meter - Datuk Bandar KL

Premis perniagaan perlu patuhi jarak sosial satu meter - Datuk Bandar KL
Semua peniaga dan pelanggan di premis perniagaan di Kuala Lumpur perlu mematuhi jarak sosial satu meter. Gambar hiasan, Reuters.
KUALA LUMPUR: Semua pelesen, pekerja, pengunjung, pembeli dan pembekal yang ingin memasuki pasar raya, kedai runcit, restoran dan pasar dikehendaki mematuhi jarak sosial satu meter sehingga 31 Mac ini.

Datuk Bandar Kuala Lumpur, Datuk Nor Hisham Ahmad Dahlan berkata pemilk, pekedai, persatuan atau peniaga bertanggungjawab mengawal bilangan pengunjung dalam kawasan itu dalam satu-satu masa agar wujud jarak sosial satu meter.
Dalam arahan pematuhan yang dikeluarkan pada Selasa, beliau berkata semua pelesen, pekerja, pengunjung, pembeli dan pembekal digalakkan memakai penutup mulut dan hidung serta menyedia dan menggunakan cecair pembasmi kuman.

"Sehubungan itu, notis Arahan Pematuhan Bil 1/2020 bertarikh 22 Mac yang mewajibkan pihak yang terlibat untuk memakai penutup mulut dan hidung adalah dibatalkan.
"Tindakan penguatkuasaan di bawah Akta Kerajaan Tempatan 1976 akan diambil terhadap pasar raya, kedai runcit, restoran dan pasar awam atau swasta yang gagal mematuhi arahan ini," katanya.- BERNAMA


Tag: Kuala Lumpur, DBKL, penjarakan sosial, satu meter, semua pihak, Datuk Bandar Kuala Lumpur, Nor Hisham AhmadKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.