Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Pulau Pinang tubuh Tabung COVID-19

Pulau Pinang tubuh Tabung COVID-19
CHOW: Dalam masa sehari ini sahaja, sektor swasta terutamanya di Pulau Pinang ini telah memberikan komitmen sumbangan hampir RM2 juta. - Gambar fail
GEORGE TOWN: Kerajaan Negeri Pulau Pinang menubuhkan tabung yang dinamakan Tabung COVID-19 bagi membantu golongan yang terkesan dengan penularan wabak itu di negeri itu.

Ketua Menteri, Chow Kon Yeow berkata, tabung itu ditubuhkan susulan pihaknya menerima tawaran daripada pelbagai pihak terutama swasta yang ingin turut sama menyumbang kepada golongan yang memerlukan.
Justeru, jelas Chow dengan adanya tabung berkenaan, ia akan memudahkan pihak yang ingin menyumbang agar mereka dapat terus menyalurkan sumbangan ke tabung tersebut

"Ekoran itu, saya telah menerima banyak tawaran untuk sumbangan pihak swasta. Dalam masa sehari ini sahaja, sektor swasta terutamanya di Pulau Pinang ini telah memberikan komitmen sumbangan hampir RM2 juta. Terima kasih saya ucapkan," kata Chow dalam satu kenyataan pada Khamis.
Katanya, sumbangn boleh dibuat menerusi akaun Maybank 557054620930 atas nama Tabung Covid-19 Pulau Pinang.

Butiran akaun juga boleh diperoleh melalui laman web, www.PenangLawanCovid19.com.

Chow berkata, pihaknya sangat mengalu-alukan sumbangan daripada pelbagai pihak untuk turut sama membantu golongan yang terjejas dengan wabak yang sedang menular ini.
Tag: Pulau Pinang, Tabung COVID-19, penularan wabak, pandemik, Ketua Menteri, Ketua Menteri Pulau Pinang, Chow Kon Yeow, PenangLawanCovid19Komen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.