Tutup

SAREF 2019: Merintis langkah menuju bandar pintar dan lestari

SAREF 2019: Merintis langkah menuju bandar pintar dan lestari
Persiapan akhir menjelang SAREF 2019 di Pusat Konvensyen Borneo Kuching (BCCK) - Foto Astro AWANI
KUCHING: Setiap rakyat mengimpikan untuk hidup dalam persekitaran serba mudah. Segalanya kondusif, pantas dan di hujung jari.

Bagi kerajaan atau pentadbir pula hasrat ini perlu segera direalisasikan kerana teknologi bergerak pantas. Lambat bermakna akan ketinggalan jauh ke belakang.

Dalam misi menjadi negeri termaju pada 2030 Sarawak Energy Berhad (SEB) merintis langkah ke arah penghasilan dan penggunaan sumber tenaga mesra alam menerusi Forum Tenaga Lestari dan Tenaga Diperbaharui (SAREF 2019).

Bermula 11-12 Disember, Pusat Konvensyen Borneo Kuching (BCCK) menghimpunkan pakar-pakar serta pemimpin perniagaan kemampanan dan tenaga boleh diperbaharui bagi membicarakan bidang berkaitan.
SAREF 2019 bakal diserikan lagi dengan kehadiran Duta Muhibah Program Pembangunan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNDP) Tan Sri Michelle Yeoh.

Majlis perasmian bakal disempurnakan Ketua Menteri Sarawak Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg pada Selasa yang akan turut disertai Ketua Pegawai Eksekutif SEB Datu Sharbini Suhaili.
Astro AWANI dipilih sebagai media rasmi bersama CNBC Asia Pacific dan South China Morning Post.
Tag: SAREF 2019, Sarawak Energy, SEB, Astro Awani, Abang Johari, Datu Sharbini Suhaili, Ketua Menteri, Astro, BCCK, CNBCKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.