Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Satu lagi kematian, ini lima perkara tumpuan sidang media COVID-19 hari ini

Satu lagi kematian, ini lima perkara tumpuan sidang media COVID-19 hari ini
Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata, kes baharu COVID-19 mengalami peningkatan hari ini, namun kekal pada angka dua digit.
PUTRAJAYA : Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata, kes baharu COVID-19 mengalami peningkatan hari ini, namun kekal pada angka dua digit.

Berikut antara lima perkara penting yang disebut dalam sidang media COVID-19 hari ini.

1. 37 kes baharu COVID-19 dilaporkan hari ini, menjadikan jumlah kes positif COVID-19 di Malaysia adalah 8,303 kes.

2. 8 kes positif COVID-19 melibatkan kes import yang mendapat jangkitan di luar negara dan 29 kes penularan dalam negara termasuk 10 warganegara Malaysia.
3. Tiada kes COVID-19 memerlukan bantuan pernafasan hari ini, lima kes berada di di Unit Rawatan Rapi (ICU).

4. 25 kes COVID-19 telah pulih , menjadikan jumlah kumulatif kes yang telah pulih sepenuhnya dari COVID-19 dan telah discaj daripada wad adalah 6,635 kes.
5. Satu lagi kes kematian baharu COVID-19 dilaporkan melibatkan seorang wanita warganegara Malaysia berusia 79 tahun.Tag: Noor Hisham Abdullah, Dr Noor Hisham Abdullah, ICU, Media, wanita, kesihatan, Malaysia, koronavirus, unit rawatan rapi, kes positifKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.