awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Berita tempatan pilihan sepanjang hari ini
Sejumlah kenderaan terjejas selepas isi minyak, Petronas Dagangan hubungi pelanggan terlibat
'Amanah boleh berganti, terima kasih Perlis' - Mohd Shukri
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

SPRM tidak pernah hantar surat tutup kes rasuah

Bernama
Bernama
29/01/2019
12:27 MYT
SPRM tidak pernah hantar surat tutup kes rasuah
AZAM: SPRM juga berharap orang ramai lebih peka dan berkongsi maklumat.
Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menegaskan pihaknya tidak pernah menghubungi mana-mana pihak menerusi surat bagi menutup sebarang kes rasuah, kata Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) Datuk Seri Azam Baki.
Menurutnya, SPRM telah menerima 11 aduan daripada orang awam yang terpedaya dengan surat palsu berkenaan sejak kebelakangan ini.
"SPRM juga berharap orang ramai lebih peka dan berkongsi maklumat ini bersama masyarakat di sekeliling supaya tidak terpedaya dengan surat palsu tersebut," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.
Azam berkata demikian mengulas satu surat palsu mengenai tawaran sejumlah RM50,000 ke akaun bitcoin untuk menutup kes daripada Ketua Bahagian Penyiasatan SPRM.
Beliau menasihatkan orang ramai yang menerima sebarang surat yang meragukan untuk mendapatkan pengesahan daripada mana-mana pejabat SPRM terdekat menerusi talian 1-800-88-6000 dan alamat yang dipaparkan di portal rasmi www.sprm.gov.my.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#aduan
#Azam Baki
#rakyat Malaysia
#Rasuah
#SPRM
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan