announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Syarikat penerbitan nafi terbitkan buku kanak-kanak berunsur homoseksual

Syarikat penerbitan nafi terbitkan buku kanak-kanak berunsur homoseksual
Buku cerita kanak-kanak yang didakwa mempunyai kandungan pedophilia.
KUALA LUMPUR: Syarikat penerbit buku Ladybug Publishing and Distribution sekali lagi terheret ke kancah kontroversi penerbitan buku apabila didakwa menerbitkan dua buah buku cerita kanak-kanak yang mempunyai unsur-unsur hubungan homoseksual dan juga pedophilia terhadap kanak-kanak.

Buku berbahasa Inggeris yang berjudul ‘Alfie’s Home’ dan sebuah cerita pendek berjudul ‘Daddy’s Roomate’ yang ditulis oleh Micheal Wilholte itu dikesan oleh pembaca buku tersebut mempunyai unsur-unsur hubungan gay dan hubungan seksual dengan kanak-kanak.

buku


buku

Pembaca-pembaca menyedari kandungan tersebut telah memuatnaik kandungan buku tersebut di lama sosial dan menggesa pihak Kementerian Dalam Negeri (KDN) menyiasat perkara tersebut.

buku

Sementara itu, Syarikat Ladybug Publishing and Distribution dalam laman Facebooknya pada hari ini telah menafikan sekeras-kerasnya bahawa syarikat itu menerbitkan kedua-dua buah buku cerita kanak-kanak tersebut.

buku

Satu laporan polis juga akan dibuat berhubung perkara tersebut.

Syarikat tersebut sebelum ini dikritik kerana menerbitkan dua buah buku pembelajaran pra-sekolah termasuk sebuah buku bertulisan jawi yang memaparkan contoh-contoh yang kurang sesuai bagi pembelajaran kanak-kanak sehingga menyebabkan beberapa ribuan cetakan buku keluarannya itu terpaksa ditarik dan dikaji semula oleh KDN.