Tiada konflik dalam Pakatan Harapan - Mat Sabu

Tiada konflik dalam  Pakatan Harapan - Mat Sabu
MOHAMAD SABU: "Parti Amanah Negara tidak perlu mengeluarkan apa apa kenyataan dan mengeluarkan kenyataan itu perkara biasa dalam politik."-Astro AWANI / Firdaus Alauddin
SHAH ALAM: Tidak wujudnya konflik dalam Pakatan Harapan (PH) seperti yang diperkatakan ramai kebelakangan ini.

Menurut Presiden Parti Amanah Negara, Mohamad Sabu, setiap orang mempunyai pandangan dan mengeluarkan kenyataan itu adalah perkara biasa.

"Parti Amanah Negara tidak perlu mengeluarkan apa apa kenyataan dan mengeluarkan kenyataan itu perkara biasa dalam politik.

"Pakatan Harapan (PH) masih kukuh dan utuh dan kami sentiasa berbincang dalam Majlis Presiden, katanya di Majlis Santai-santai Parti Amanah Negara Cawangan Seksyen 27 di Shah Alam, hari ini.

Sementara itu, Mohammad Sabu yang juga merupakan Menteri Pertahanan berkata perpaduan dan permufakatan antara masyarakat majmuk di Malaysia haruslah dipelihara.

"Kita boleh dikritik, ditegur, tetapi elakkan fitnah antara satu sama lain.

"Ini supaya orang Melayu, Cina dan India hidup aman dan sempurna, "katanya.

Tambahnya, masyarakat negara ini haruslah mengambil iktibar seperti peperangan yang berlaku di negara lain.

"Kalau kita lihat peperangan yang berlaku di Somalia, kita seharusnya menjadikannya sebagai tauladan.

"Pantang larang antara kaum dan agama haruslah dijaga supaya tidak menyentuh mana mana sensitiviti antara satu sama lain," katanya.

Terdahulu Penasihat DAP Lim Kit Siang menyeru semua pemimpin Pakatan Harapan supaya tidak membuat sebarang kritikan mahupun serangan terhadap pemimpin lain dalam gabungan itu tanpa berbincang terlebih dahulu dengan parti masing-masing.

Katanya, amalan tersebut boleh membawa kepada persepsi negatif dan akibat yang buruk kepada Pakatan Harapan.


Tag: Lim Kit Siang, Mohamad Sabu, Mat Sabu, Parti Amanah Negara, perpaduan, Malaysia, menteri pertahananKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.