Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Tiada tangkapan pelanggaran SOP musim perayaan di Kelantan

Tiada tangkapan pelanggaran SOP musim perayaan di Kelantan
Polis Kelantan akan terus melaksanakan rondaan dan pemeriksaan bagi memastikan orang ramai terus mematuhi SOP yang ditetapkan ketika sambutan Aidilfitri. Gambar hiasan
KOTA BHARU: Polis Kelantan membuat pemeriksaan ke atas 262 buah rumah sejak hari pertama sambutan Aidilfitri dalam memastikan pematuhan prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) musim perayaan oleh orang ramai.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Hasanuddin Hassan berkata, pemeriksaan itu melibatkan 862 penghuni asal rumah terbabit serta 38 penghuni tambahan iaitu mereka yang pulang dengan merentas negeri.
Beliau berkata 518 kenderaan juga turut diperiksa dengan 37 daripadanya didapati melakukan perjalanan rentas daerah manakala satu melakukan rentas negeri.

"Individu yang dikesan melakukan rentas negeri itu didapati mempunyai Surat Rentas Negeri.
"Setakat ini tiada sebarang tangkapan dilakukan dan orang ramai dilihat patuh kepada arahan yang ditetapkan," katanya ketika dihubungi, pada Selasa.

Beliau berkata polis Kelantan akan terus melaksanakan rondaan dan pemeriksaan bagi memastikan orang ramai terus mematuhi SOP yang ditetapkan.

-- BERNAMA