Tiga sekawan dipercayai lemas di Sungai Pedas

Tiga sekawan dipercayai lemas di Sungai Pedas
Mohd Iqqmal Haziq (gambar) berusia 12 tahun bersama dua lagi rakannya dikenali sebagai Shafiq dan Alias berusia 15 tahun dikatakan memancing ikan di sungai itu pukul 4 petang tadi. - Foto Fatin Nurafiqah
KUALA LUMPUR: Tiga sekawan berusia 12 dan 15 tahun dipercayai lemas di Sungai Pedas dekat Taman Pinggiran Pedas, Pedas, Rembau.

Mohd Iqqmal Haziq berusia 12 tahun bersama dua lagi rakannya dikenali sebagai Shafiq dan Alias berusia 15 tahun dikatakan memancing ikan di sungai itu kira-kira pukul 4 petang tadi.

Kakak Mohd Iqqmal, Fatin Nurafiqah, 26 tahun berkata keluarganya hanya dimaklumkan oleh rakan mangsa yang terselamat berhubung kejadian itu kira-kira pukul 6 petang.
"Kami buat laporan kepada Jabatan Bomba dan Penyelamat. Keluarga kami dimaklumkan oleh pasukan penyelamat mayat adik (Mohd Iqqmal) telah ditemui kira-kira pukul 10.14 malam ini," katanya ketika dihubungi Astro AWANI di sini hari ini.

Tambah Fatin Nurafiqah, pasukan mencari dan menyelamat kini giat mengesan dua lagi rakan Mohd Iqqmal yang masih hilang.

Difahamkan, Mohd Iqqmal menangkap ikan di sungai itu bersama tiga lagi rakannya. Namun, salah seorang daripada mereka terselamat.