Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Wad Paediatrik Hospital Selayang ditutup selepas dua kakitangan positif COVID-19

Wad Paediatrik Hospital Selayang ditutup selepas dua kakitangan positif COVID-19
Pengarah Hospital Selayang, Dr Sakinah Alwi dalam satu kenyataan memaklumkan, pihaknya tidak akan menerima sebarang rujukan atau kemasukan pesakit baru ke semua wad Paediatrik. Foto: Facebook /@selayanghospital
KUALA LUMPUR : Semua wad Jabatan Paediatrik Hospital Selayang terpaksa ditutup buat sementara waktu selepas dua kakitangan jabatan tersebut disahkan positif COVID-19.

Pengarah Hospital Selayang, Dr Sakinah Alwi dalam satu kenyataan memaklumkan, pihaknya tidak akan menerima sebarang rujukan atau kemasukan pesakit baru ke semua wad Paediatrik.

"Dukacita dimaklumkan terdapat dua kakitangan dari Jabatan Paediatrik Hospital Selayang disahkan positif COVID-19 dan siasatan lanjut masih berjalan.

"Kami tidak akan menerima sebarang rujukan atau kemasukan pesakit baru ke semua wad dan pesakit sedia ada tidak dibenarkan pulang sehingga siasatan lanjut dari pihak kami selesai.
"Pihak Jabatan Kecemasan dan Trauma Hospital Selayang juga diminta triaging away semua kes paediatrik ke hospital lain," jelasnya.

Semua wad Jabatan Paediatrik Hospital Selayang terpaksa ditutup buat sementara waktu selepas dua kakitangan jabatan tersebut disahkan positif COVID-19.


Pada Jumaat, Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah mengesahkan 130 kes baharu positif COVID-19 dilaporkan menjadikan jumlah kumulatif 1,030 kes.

Dalam satu kenyataan berasingan. Dr Noor Hisham turut mengesahkan satu lagi kematian dilaporkan di Tawau mejadikan jumlah kematian di negara ini adalah tiga kes.

BACA: COVID-19: 130 kes baharu, jumlah terkini 1,030 kes - KP Kesihatan

BACA: 
Satu lagi kes kematian COVID-19 di Malaysia, kali ini di Tawau
Tag: Jabatan Paediatrik, Hospital Selayang, COVID-19, Dr Sakinah AlwiKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.