Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Yayasan OBYU sumbang RM1 juta sokong usaha perangi COVID-19

Yayasan OBYU sumbang RM1 juta sokong usaha perangi COVID-19
Wakil Yayasan OBYU menyampaikan sumbangan RM1 juta kepada Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri Sarawak. Gambar Astro AWANI.
KUCHING: Yayasan OBYU menyampaikan sumbangan RM1 juta kepada Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri Sarawak (JPBNS) pada Rabu bagi menyokong usaha memerangi COVID-19 di negeri ini.

Timbalan Ketua Menteri Sarawak merangkap Pengerusi JPBNS, Datuk Amar Douglas Uggah Embas, menerima sumbangan berkenaan daripada wakil Yayasan OBYU, Dr Haironi Yusoff dan Rozana Yusuf.
"Sejak 2018, Yayasan OBYU telah secara aktif menghulurkan sumbangan dalam bidang pendidikan, sukan, aktiviti keagamaan dan membantu komuniti yang kurang bernasib baik,” kata jurucakap yayasan itu dalam satu kenyataan.

Kenyataan itu turut menjelaskan, Yayasan OBYU bukan sebuah organisasi bermotifkan keuntungan dan ditubuhkan untuk melaksanakan tanggungjawab sosial dan korporat Kumpulan OBYU.
Acara penyerahan sumbangan itu berlangsung secara terkawal di Bilik Gerakan Negeri.

Turut hadir, Menteri Utiliti Dato Seri Dr Stephen Rundi Utom; Menteri Muda Hal Ehwal Korporat dan Unit Komunikasi Awam Sarawak, Abdullah Saidol dan Pesuruhjaya Polis Sarawak, Datuk Aidi Ismail.

Antara inisiatif Yayasan OBYU sebelum ini termasuk pembinaan dewan peperiksaan baharu di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) yang berjumlah RM5 juta dan pembinaan blok sekolah baharu untuk Sekolah Kebangsaan (SK) Abang Ali di Sibu


Tag: GERAKAN, OBYU, PERYATIM, JPBNS, UNIMAS, COVID-19Komen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.