Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Hadi Awang bincang kerjasama dengan Abang Jo

Hadi Awang bincang kerjasama dengan Abang Jo
Menurut Abdul Hadi, kunjungan hormat ini dilakukan bagi membincangkan mengenai usaha untuk merapatkan persahabatan yang telah terjalin di antara Kelantan, Terengganu dan Sarawak. - Gambar Media Presiden Pas
KUALA LUMPUR: Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengadakan pertemuan dengan Ketua Menteri Sarawak, Datuk Patinggi Abang Johari Openg di Kuching pada Selasa.

Menurut Abdul Hadi, pertemuan tersebut dilakukan bagi membincangkan usaha mengukuhkan hubungan dua negeri yang ditadbir Pas iaitu Kelantan dan Terengganu dengan Sarawak.
"Kami bertukar pandangan mengenai usaha untuk merapatkan persahabatan yang telah terjalin di antara Kelantan, Terengganu dan Sarawak, seterusnya mengukuhkan kerjasama untuk memelihara perpaduan dan keamanan dalam negara," katanya menerusi satu pautan terbaharu di Facebook, hari ini.

Turut bersama dalam pertemuan tersebut adalah Naib Presiden Pas, Datuk Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar yang juga Menteri Besar Terengganu, Setiausaha Agung Pas, Datuk Takiyuddin Hassan dan Pesuruhjaya Pas Sarawak, Jofri Jaraiee.


Pada Isnin, Abdul Hadi dilaporkan menghadiri sambutan Hari Malaysia di Bintulu yang dianjurkan oleh partinya.

Dalam ucapan di Rumah Panjang Gima, Abdul Hadi penduduk Melayu dan Iban di Sarawak agar bekerjasama memastikan negeri itu kekal ditadbir kaum Bumiputera.