Tutup

Kek 'PM ke-8' hadiah peminat, bukan arahan pejabat presiden - PKR

Kek 'PM ke-8' hadiah peminat, bukan arahan pejabat presiden - PKR
Pengerusi PKR Terengganu, Azan Ismail berkata ia merupakan hadiah daripada peminat dan penyokong Presiden PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim.
KUALA TERENGGANU: PKR menegaskan gambar kek berbentuk Putrajaya yang tertera perkataan ‘PM ke-8’ bukan arahan dari pejabat presiden parti atau kepimpinan di peringkat pusat.

Pengerusi PKR Terengganu, Azan Ismail berkata ia merupakan hadiah daripada peminat dan penyokong Presiden PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Beliau menegaskan pihak kepimpinan PKR tidak dapat menghalang tindakan itu kerana bertepatan dengan perjanjian yang dibuat sebelum Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

“Semua yang berlaku samada kek, dibuat orang persendirian dan orang parti peringkat bawah, pemimpin yang kecil. Mungkin (dia) merasa teruja... Mungkin dia dengar perdana menteri (seterusnya) adalah Datuk Seri Anwar seperti mana yang diumumkan.
“Jadi (sebab) keterujaan tu, jadi dia buat kek. Bukan arahan dia (Anwar) malah dia menegah daripada bersungguh-sungguh sangat buat perkara ini. Tidak datang dari pejabat Datuk Seri Anwar,” katanya selepas taklimat khas di pejabat PKR Terengganu di sini, pada Ahad.

Terdahulu gambar kek berbentuk Putrajaya yang tertera perkataan ‘PM ke-8’ tular di media sosial.
Azan berkata tidak menjadi satu kesalahan berbuat demikian kerana ia bukan menghina mahupun melanggar etika.

Namun beliau juga tidak menolak kemungkinan terdapat juga gambar-gambar yang dieksploitasi oleh pihak tidak bertanggungjawab.
Tag: PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Pengerusi PKR Terengganu, Azan Ismail, Presiden PKR, PKR Terengganu, PM ke-8, perdana menteriKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.