awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Berita tempatan pilihan sepanjang hari ini
Lelaki Perancis dan dua rakan bebas tuduhan edar, miliki dadah
Langgar syarat hiburan, penganjur Makar Fest XL berdepan penalti RM30,000
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Kerajaan Pakatan Harapan perlu lebih masa - Kaji selidik

Firdaus Azil, Saraya Mia
Firdaus Azil, Saraya Mia
09/05/2019
00:00 MYT
Kerajaan Pakatan Harapan perlu lebih masa - Kaji selidik
Kerajaan tidak boleh merasa selesa memandangkan kajian yang sama menunjukkan 24.15 peratus masih pesimis dan ragu-ragu dengan pencapaian PH setakat ini.
Sejumlah 34.73 peratus daripada 37,262 orang percaya kerajaan harus diberi lebih daripada tempoh masa dua tahun bagi mengatasi masalah yang timbul sepanjang 61 tahun di bawah pemerintahan Barisan Nasional (BN).
Namun, 19.52 peratus daripada keseluruhan responden percaya setahun adalah lebih dari cukup untuk melihat perubahan, dan kerajaan harus lebih pantas dalam usaha itu.
Itu dapatan satu kaji selidik oleh The Edge yang dijalankan di antara 9 dan 24 April lalu.
Secara keseluruhan, 31.90 peratus responden berasa sedikit optimis, manakala 30.70 peratus lagi berasa optimis akan masa hadapan negara kerana Manifesto Pilihan Raya Pakatan Harapan yang dijanji, akan dapat dilaksanakan sepenuhnya.
Bagaimanapun, kajian itu menyebut, ia tidak bermaksud kerajaan boleh merasa selesa memandangkan kajian yang sama menunjukkan 24.15 peratus masih pesimis dan ragu-ragu dengan pencapaian PH setakat ini.
Selain itu, 37.77 peratus dari kalangan responden yang menyumbang kepada statistik ini tidak berpuas hati dengan keseluruhan pencapaian kerajaan.
Topic Berkaitan
#Barisan Nasional
#kerajaan
#Manifesto
#Pakatan Harapan
#pilihan raya
#the edge
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan