PRK Port Dickson: Rakyat bersedia terima calon bebas

PRK Port Dickson: Rakyat bersedia terima calon bebas
LAU: Rakyat kini juga rela mencuba dan memberi peluang kepada calon bebas kerana mereka sekarang sedar apakah kerajaan PH yang baru ini merupakan kerhaan BN 2.0? - SINAR HARIAN
SHAH ALAM : Calon bebas PRK Port Dickson, Lau Seck Yan berkata rakyat Port Dickson sudah bersedia menerima calon Bebas sebagai Ahli Parlimen.

Beliau menyifatkan bahawa rakyat kini sedar bahawa kerajaan Pakatan Harapan hanyalah merupakan kerajaan 'Barisan Nasional 2.0'.
"Rakyat kini juga rela mencuba dan memberi peluang kepada calon bebas kerana mereka sekarang sedar apakah kerajaan PH yang baru ini merupakan kerajaan BN 2.0? Semuanya sama, tak ada yang berbeza. “Adakah saya seorang, tanpa jentera yang lain-lain, apakah kekurangan saya? Padahal ‘arnab’ (merujuk kepada simbol yang digunanya) boleh melompat dengan sepasang kakinya berbanding dengan calon-calon lain yang sarat dengan jentera,” katanya.

Lau menjadi panel dalam Wacana Sinar Harian ke-72 bertajuk Port Dickson Pasca PRK: Apakah Harapan Rakyat, di Dewan Karangkraf, Shah Alam pada Khamis.