Tutup

Tiada tindakan disiplin terhadap 14 Ketua UMNO Bahagian Kedah - Tengku Adnan

Tiada tindakan disiplin terhadap 14 Ketua UMNO Bahagian Kedah - Tengku Adnan
ADNAN: Mereka berharap agar Presiden UMNO dapat segera membuat perubahan demi kelangsungan parti dan kepentingan rakyat negeri itu. - Gambar Fail
KUALA LUMPUR: Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor hari ini berkata tidak ada keperluan untuk mengambil tindakan disiplin terhadap 14 orang Ketua UMNO Bahagian di Kedah.

Beliau berkata Ibu Pejabat UMNO telah memantau sidang media oleh ketua-ketua bahagian itu di Alor Setar semalam, yang meminta presiden parti, Datuk Seri Najib Tun Razak melakukan perubahan ke atas kepimpinan tertinggi parti di negeri itu.
"Mereka berharap agar Presiden UMNO dapat segera membuat perubahan demi kelangsungan parti dan kepentingan rakyat negeri itu," katanya dalam kenyataan di sini.

Justeru itu, tidak timbul isu di mana Setiausaha Agung UMNO perlu mengambil tindakan disiplin terhadap 14 orang Ketua UMNO Bahagian Negeri Kedah tersebut, katanya.
Sidang media berkenaan yang turut dihadiri 14 ketua bahagian, turut merayu Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak supaya bertindak membuat perubahan dengan segera terhadap Mukhriz yang menjawat jawatan Pengerusi Perhubungan UMNO Negeri Kedah dan Menteri Besar. - Foto Astro AWANI

Dalam sidang media tersebut, hampir kesemua Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) dan anggota Parlimen UMNO Kedah telah menyuarakan hilang keyakinan mereka terhadap kepimpinan Mukhriz sebagai Menteri Besar dan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri.