Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Berita  | Sukan

Sukma Johor 2020: Persiapan hanya tinggal 10 peratus

Sukma Johor 2020: Persiapan hanya tinggal 10 peratus
Mohd Khuzzan (tiga kiri) bergambar selepas majlis penyerahan watikah jemputan rasmi Kontinjen Perlis sempena Sukma 2020 kepada Kerajaan Negeri Perlis. Facebook Sukma XX Johor 2020
KANGAR: Persiapan kemudahan untuk menghadapi kejohanan Sukan Malaysia (Sukma) Johor edisi ke-20 yang dijadualkan bermula pada Julai depan hanya tinggal kira-kira 10 peratus untuk disiapkan sepenuhnya.

Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan, Kebudayaan dan Warisan Johor, Mohd Khuzzan Abu Bakar berkata persediaan itu adalah dari segi fasiliti sukan dan kemudahan penginapan bagi menerima kontinjen seluruh negara.
"Saya lihat kebanyakan venue dan fasiliti sukan ada yang sudah mencapai lebih 90 peratus siap, antaranya ialah Stadium Olahraga, Velodrom Johor dan Arena MAS di Taman Impian Emas telah siap sepenuhnya. Jadi saya yakin, akhir April depan semuanya dapat disiapkan sepenuhnya," katanya.

BACA: Kerajaan Johor tekad jadikan Sukma 2020 edisi terbaik
VIDEO: Velodrom Johor mampu menganjurkan saingan kelas 4 bintang

Beliau berkata demikian selepas kepada pemberita menyerahkan watikah jemputan rasmi Kontinjen Perlis sempena Sukma 2020 kepada Kerajaan Negeri Perlis yang diterima oleh Pengerusi Jawatankuasa Kemudahan dan Prasarana Awam, Pengangkutan, Belia dan Sukan dan Badan Bukan Kerajaan negeri, Hamizan Hassan di Kompleks Dewan Undangan Negeri di sini, pada Isnin.

SUKMA 2020 akan berlangsung di tiga daerah di Johor iaitu di Johor Bahru, Kota Tinggi dan Muar dari 11 hingga 19 Julai depan.

-- BERNAMA