Berita  | Sukan

Undang-undang FAM paling bodoh, kata TMJ

Undang-undang FAM paling bodoh, kata TMJ
Bagi Tunku Ismail yang juga penaung Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ), seseorang pemain wajar memilih haluan kerjaya profesionalnya selepas program Harimau Muda dibubarkan. - Gambar Fail
PEMILIK kelab Johor Darul  Takzim (JDT), Tunku Ismail Sultan Ibrahim menempelak tuntutan Persatuan Bola Sepak Kuala Lumpur (KLFA) terhadap bekas pemain Harimau Muda C, Muhammad Hafiy Haikal Ismail yang memilih menyertai JDT II untuk saingan Liga Malaysia musim ini.

Bagi Tunku Ismail yang juga penaung Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ), seseorang pemain wajar memilih haluan kerjaya profesionalnya selepas program Harimau Muda dibubarkan.

Tunku Ismail juga berasa, peraturan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) yang mewajibkan bekas pemain Harimau Muda pulang ke negeri asal adalah tidak lagi relevan.
"Pada saya undang-undang FAM adalah undang-undang paling bodoh sekali. Pada saya pemain Harimau Muda boleh pergi ke mana-mana pasukan yang mereka mahu, kerana kita tidak boleh memaksa pemain untuk bermain bersama pasukan yang tidak dikehendaki mereka," kata Tunku Ismail.

BACA: 'Sikap dan pengetahuan bezakan TMJ dengan orang lain'

BACA: Video promosi jersi baharu JDT ada kelas tersendiri, TMJ buat penampilan

BACA: TMJ jadi pemilik Johor Darul Takzim

KLFA sebelum ini menegaskan akan menuntut kelibat Hafiy bersama dua lagi bekas pemain Harimau Muda C, M. Kogileswaran dan R. Dinesh.

Dalam pada itu, Tunku Ismail mengakui masih belum berpuas hati dengan aksi pra musim JDT dan sudah pun mengadakan pertemuan dengan pengendali pasukan Mario Gomez.

Tunku Ismail tidak menolak kemungkinan melakukan rombakan dan skuad JDT akan hanya disahkan sebelum tarikh tutup pendaftaran pemain 14 Februari depan.

"Saya telah berbincang dengan Mario, terdapat beberapa perkara akan kita ubah," tambahnya.

Sila klik di sini untuk layari Stadium Astro