Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Nasi goreng timun Ahmad Maslan dikecam netizen

Nasi goreng timun Ahmad Maslan dikecam netizen
Ahmad Maslan memuat naik dua keping gambar yang mempamerkan teknik memasaknya sekitar jam 8 pagi menerusi akaun Twitter. Foto - Twitter Ahmad Maslan
KUALA LUMPUR: Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Ahmad Maslan sekali lagi menjadi bual bicara para pengguna media sosial apabila memuat naik dua keping gambar yang menonjolkan teknik memasak.

Meskipun mendapat kecaman berikutan muat naiknya pada 7 Jun lalu, Ahmad masih meneruskan pendiriannya untuk ‘mendidik’ rakyat Malaysia mengenai Cukai Barang Dan Perkhidmatan (GST) yang mula dilaksana sejak April lepas.
Ahli politik berusia 49 tahun itu memuat naik dua keping gambar yang mempamerkan teknik memasak itu sekitar jam 8 pagi menerusi akaun Twitter peribadi.


“Sesekali sedia sarapan untuk keluarga. Nasi goreng campur resepi tiada GST. Hidang terus. Lepas masak ini ada program UMNO”, ujarnya di Twitter.
Muat naik yang dikongsi lebih dua ribu kali itu mendapat pelbagai reaksi daripada pengguna media sosial.Jika diamati kapsyen berkenaan, beliau dilihat sekali lagi ingin menyatakan bahawa sebahagian besar bahan masakan termasuk barangan mentah dan runcit tidak dikenakan cukai GST.