Tutup
announcement
NOTIS
Beralih ke pengalaman baharu laman web Astro AWANI. Klik di sini!

Reels bakal menjadi pesaing TikTok

Reels bakal menjadi pesaing TikTok
Instagram mengumumkan mereka sedang bersiap sedia untuk melancarkan ciri perkongsian video berkenaan yang dinamakan Reels.
NEW YORK: Instagram bakal melancarkan ciri ala TikTok bagi penggunanya Ogos ini dan percaya ciri tersebut mampu 'menghasilkan TikTok' yang lebih baik.

Instagram pada Jumaat mengumumkan mereka sedang bersiap sedia untuk melancarkan ciri perkongsian video berkenaan yang dinamakan Reels, di Amerika Syarikat dan 50 negara lain.
Kemunculan Reels bakal menjadi pesaing kepada populariti TikTok yang semakin goyah selepas India melarang aplikasi video berkenaan dan pentadbiran Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump juga menunjukkan tanda bakal melakukan larangan yang sama.

"Kami selalu melihat kehendak pengguna dan melakukan inovasi setiap hari untuk mencari cara baharu bagi kepuasan mereka.
"Kami yakin dapat memberi pengalaman unik kepada pengguna Instagram sekaligus memenuhi permintaan masyarakat kami," kata jurucakap mereka kepada CNN.

Reels memberi peluang kepada pengguna merakam dan menyunting video 15 saat yang ditetapkan kepada muzik dan audio pilihan, dan memuat naik ke 'Story' mereka.

Tarikh pelancaran rasmi buat masa ini belum diumumkan.

Instagram nampaknya bukan satu-satunya syarikat yang ingin bersaing dengan TikTok.

YouTube juga sedang membangunkan satu ciri dinamakan Shorts, yang akan dilancarkan pada akhir tahun ini.


Tag: Instagram, video, TikTok, media sosial, YouTube, India, Amerika Syarikat, Donald TrumpKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.