Tutup

Snapchat perkenal ciri terbaharu, ciri kamera kini semakin bijak

Snapchat perkenal ciri terbaharu, ciri kamera kini semakin bijak
Kamera Snapchat kini menjadi lebih bijak selepas selepas syarikat teknologi itu memperkenalkan ciri baharu untuk kamera dalam aplikasinya.
APLIKASI pelantar media sosial terkemuka Snapchat kini menjadi lebih ‘bijak’ selepas syarikat teknologi itu memperkenalkan ciri baharu untuk kamera dalam aplikasinya menerusi kemas kini.

Ciri-ciri carian baru yang diumumkan itu termasuk, keupayaan untuk menyelesaikan perkiraan matematik, menerusi kerjasama dengan ‘Photomath’ dan keupayaan untuk mencari "GIF yang berkaitan mengikut konteks" selain memadankan apa sahaja yang anda rakam dalam kamera (menerusi aplikasi GIPHY).
Dan ciri-ciri ini merupakan tambahan kepada ciri carian berasaskan 'imbasan' kamera, termasuk fungsi ‘Shazam’ dan fungsi beli belah Amazon.


Ciri-ciri baharu ini menonjolkan kemajuan yang ketara dalam teknologi kamera Snapchat.
Tetapi, seperti banyak ciri Snapchat sebelum ini, ciri-ciri "imbas" masih tersembunyi di aplikasinya.

Snap juga melancarkan beberapa kemas kini lain untuk pembikin kandungan yang merekacipta kanta AR menggunakan perisian Lens Studio.


Tag: snapchat, Instagram, facebook, snap, kamera, camera, mobile phone, smartphone, amazonKomen Anda?

* Klik pada "Sort by" untuk kemaskini komen

PENAFIAN:
Astro AWANI tidak bertanggungjawab terhadap pendapat yang diutarakan melalui artikel ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.