awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Teksi air Pulau Pinang belum dapat direalisasikan - Loke
Warga Indonesia dipenjara tiga bulan guna salinan kad pengenalan palsu
Kes pelajar UniSZA maut: Pemandu Honda Jazz diperintah jalani pemeriksaan mental
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

MyFarm Outlet pertama catat nilai jualan hampir RM4.2 juta

Azyyati Ahmad
Azyyati Ahmad
31/05/2016
14:22 MYT
MyFarm Outlet pertama catat nilai jualan hampir RM4.2 juta
Nilai jualan itu dilihat satu kejayaan sejak MyFarm Outlet dibuka pada Mac tahun ini. -Foto FAMA
Pasar belian terus hasil pertanian, MyFarm Outlet pertama yang dibangunkan di Presint 7 Putrajaya mencatat nilai jualan hampir RM4.2 juta sehingga Mei.
Menurut Pengerusi Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA), Tan Sri Badruddin Amiruldin, nilai jualan itu dilihat satu kejayaan sejak MyFarm Outlet dibuka pada Mac tahun ini.
"Pencapaian ini menunjukkan rakyat memberi kepercayaan kepada program yang diilhamkan perdana menteri.
“Dengan turnover sebanyak RM4.2 juta, ini sekali gus memberi cabaran kepada FAMA untuk memperbanyakkan lagi barang jualan dengan harga yang berpatutan,” katanya.
Beliau ditemui di Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang dan Anugerah Khidmat Setia yang disampaikan kepada lebih 200 kakitangan FAMA di seluruh negara pada Selasa.
Selain itu, Badruddin berkata, antara sebab MyFarm Outlet menjadi pilihan penduduk Putrajaya adalah kerana harga barangan berada pada lima hingga 20 peratus lebih jimat daripada harga pasaran.
MyFarm Outlet akan dibuka di dua lokasi lagi iaitu di Manjong, Perak dan Kota Bharu, Kelantan pada Jun selain sembilan cawangan lagi akan dibuka bermula Ogos di bandar-bandar utama lain.
Dalam masa yang sama, sempena Ramadan yang bakal tiba, Badruddin berkata FAMA akan mengadakan program tahunan iaitu Pasar Tani Pra Ramadan dan Pasar Tani Sepanjang Ramadan.
Ia bertujuan memberi kemudahan kepada pengunjung khususnya yang beragama Islam untuk mendapatkan keperluan dan juadah untuk berbuka puasa.
Topic Berkaitan
#Badruddin Amiruldin
#FAMA
#MyFarm Outlet
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan