awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Berita tempatan pilihan sepanjang hari ini
Lelaki Perancis dan dua rakan bebas tuduhan edar, miliki dadah
Langgar syarat hiburan, penganjur Makar Fest XL berdepan penalti RM30,000
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Kenapa kamu tak mati?

Agensi
Agensi
02/01/2019
21:00 MYT
Kenapa kamu tak mati?
Apabila tiba di kediaman lelaki itu di pinggir bandar Perth, polis terkejut selepas mendapati dia sebenarnya cuba membunuh labah-labah. - Gambar hiasan/Pixabay.com
Seorang lelaki yang mempunyai ketakutan melampau terhadap labah-labah telah mencetuskan panggilan kecemasan pada Tahun Baharu.
Menurut polis, seorang pejalan kaki yang prihatin bertindak segera melaporkan perkara itu kepada pihak berkuasa selepas dia terdengar jeritan bayi dan lelaki yang menjerit berulang kali 'Kenapa kamu tak mati?'.
Tetapi, apabila tiba di kediaman lelaki itu di pinggir bandar Perth, polis terkejut selepas mendapati dia sebenarnya cuba membunuh labah-labah.
Menerusi Twitter, polis mengesahkan tiada sebarang kecederaan dilaporkan dalam kejadian itu. "Insiden itu hanya melibatkan labah-labah," jelas jurucakap polis, Samuel Dinnison.
Bagaimanapun, pihak berkuasa tidak memberikan butiran lanjut tentang spesies labah-labah itu memandangkan Australia mempunyai labah-labah paling berbahaya di dunia seperti Redback dan Funnel Web. - BBC/Sinar Harian
Topic Berkaitan
#Australia
#labah-labah
#lelaki
#Perth
#polis
#spider
#tahun baharu
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan