DUNIA

Tingkat 55 Marina Bay Sands, Singapura terbakar

Agensi 29/10/2025 | 00:40 MYT
Satu kebakaran kecil dilaporkan berlaku di tingkat 55 Hotel Marina Bay Sands (MBS) pada Selasa, melibatkan tikar plastik di kawasan yang tidak diakses oleh orang awam.
SINGAPURA: Satu kebakaran kecil dilaporkan berlaku di tingkat 55 Hotel Marina Bay Sands (MBS) pada Selasa, melibatkan tikar plastik di kawasan yang tidak diakses oleh orang awam.

Menurut kenyataan Pasukan Pertahanan Awam Singapura (SCDF), kejadian berlaku sekitar jam 3.30 petang di Menara 3 hotel berkenaan.

Jurucakap MBS memaklumkan, api berjaya dipadamkan oleh seorang kakitangan sebelum ketibaan pasukan SCDF.

“Kebakaran berlaku di lokasi yang tidak boleh diakses oleh para tetamu dan telah dipadamkan oleh seorang kakitangan sebelum ketibaan SCDF.

"Tiada kecederaan dilaporkan dan kami sedang bekerjasama rapat dengan pihak berkuasa bagi menyiasat punca kejadian,” katanya.

SCDF dalam satu kenyataan turut memaklumkan, siasatan awal mendapati kebakaran berkemungkinan berpunca daripada kerja-kerja kimpalan yang dijalankan di kawasan sekitar. - Agensi




#Marina Bay Sands terbakar #kebakaran #Pasukan Pertahanan Awam Singapura #Menara 3 Marina Bay Sands