awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Ratu cantik Malaysia angkat pendidikan kanak-kanak terpinggir
PBB gesa lebih banyak negara terima pesakit Gaza selepas sempadan Rafah dibuka semula
Gangguan seksual: Lesen PSV pemandu e-hailing dibatal serta-merta - Loke
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Tragedi tikaman di Sydney: Tiga kanak-kanak, seorang wanita dikejarkan ke hospital

Bernama
Bernama
31/03/2025
03:15 MYT
Tragedi tikaman di Sydney: Tiga kanak-kanak, seorang wanita dikejarkan ke hospital
Tiga kanak-kanak dan seorang wanita dikejarkan ke hospital selepas insiden tikaman di sebuah kediaman di barat laut Sydney. - Gambar hiasan
SYDNEY: Tiga kanak-kanak dan seorang wanita dikejarkan ke hospital selepas insiden tikaman di sebuah kediaman di barat laut Sydney, lapor Xinhua.
Pihak berkuasa menerima panggilan kecemasan sekitar 5.20 pagi waktu tempatan berhubung insiden itu sebelum sepasukan polis dan paramedik dikerahkan ke lokasi, kira-kira 23 kilometer dari pusat bandar Sydney.
Setibanya di tempat kejadian, polis menemukan seorang kanak-kanak lelaki berusia 10 tahun, dua remaja perempuan berumur 13 dan 16 tahun, serta seorang wanita berusia 46 tahun, semuanya mengalami kecederaan akibat tikaman.
Menurut kenyataan polis, keempat-empat mangsa dipercayai mempunyai hubungan antara satu sama lain.
Mereka menerima rawatan kecemasan di lokasi sebelum dihantar ke hospital berhampiran dan dilaporkan dalam keadaan stabil.
Sementara itu, laporan Australian Broadcasting Corporation memaklumkan, wanita berkenaan dibawa ke hospital dalam kawalan polis, dan siasatan awal mendapati tiada individu lain yang sedang diburu berhubung kes itu.
Pihak polis menutup kawasan kejadian dan sedang giat menjalankan siasatan bagi mengenal pasti punca sebenar kejadian.
-- BERNAMA
Topic Berkaitan
#Sydney
#tragedi tikaman
#kanak-kanak cedera
#rawatan kecemasan
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan