NAMPAKNYA pelakon Amber Heard mula terkesan dengan jumlah pampasan yang terpaksa dibayar kepada bekas suaminya, Johnny Depp.
Selepas diarahkan untuk membayar AS$8.4 juta (RM37 juta) kepada bintang filem "Pirates of the Caribbean" itu, Amber dilihat sedang berbelanja di TJ Maxx iaitu pusat beli-belah harga murah di Hamptons, baru-baru ini.
Menerusi laporan New York Post, sumber kepada portal berkenaan memberitahu yang pelakon berusia 36 tahun itu dikatakan berada dalam keadaan ‘sengkek’ kerana jumlah wang yang terpaksa dikeluarkan untuk membayar pampasan kepada bekas suaminya.
Menerusi gambar-gambar yang dirakam orang awam, Amber dilihat sedang membelek beberapa pakaian yang dipamerkan di pusat beli-belah berkenaan.
Ketika itu, Amber yang mengenakan baju putih dan celana jean ditemani oleh adiknya, Whitney Henriquez.
Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan barangan apakah yang dibeli oleh Amber ketika berada di pusat beli-belah itu.
Menerusi beberapa sumber lain, Amber kini bergantung pada polisi insurans pemilik rumahnya untuk menampung kos peguamnya.
Kekayaan bersih Amber dianggarkan berjumlah antara AS$1.5 (RM6.6 juta) hingga AS$2.5 juta (RM11 juta). -Gempak
Gempak
Fri Jun 24 2022

Menerusi gambar-gambar yang dirakam orang awam, Amber dilihat sedang membelek beberapa pakaian yang dipamerkan di pusat beli-belah berkenaan. -Gempak

Agenda AWANI: World Urban Forum (WUF11) | Rejuvenasi bandar, mesra rakyat
Bagaimana bandar sedia ada boleh melalui proses rejuvenasi untuk menambahbaik kemudahan sedia ada yang mampu memberikan impak positif dan persekitaran berkualiti kepada hidup rakyat?

BYDPA | Agong berkenan kurnia biasiswa kepada 12 penuntut IPT
Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah berkenan mengurniakan Biasiswa Yang di-Pertuan Agong (BYDPA) kepada 12 penuntut Institut Pengajian Tinggi (IPT), di Istana Negara. Lapan penerima biasiswa ialah bagi pengajian di peringkat Doktor Falsafah (PhD) manakala empat di peringkat Sarjana.

Kebebasan Bersuara | Forum berkaitan kebebasan bersuara perlu diperbanyakkan
Ruang perbincangan tentang kebebasan bersuara perlu lebih diperbanyakkan sekiranya mahu masyarakat mencapai kematangan dan bersedia menghadapinya.
![[TERKINI] Pengumuman Tarikh Hari Raya Aidiladha [TERKINI] Pengumuman Tarikh Hari Raya Aidiladha](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://dzu2r3t0ymp2a.cloudfront.net/757/1975873/thumbnails/8967789641656505123885_640x360.jpg)
[TERKINI] Pengumuman Tarikh Hari Raya Aidiladha
Ikuti pengumuman tarikh Hari Raya Aidiladha 1443H/2022M.

Tenaga Kerja | Beri maklumat sebenar mengenai layanan, fasiliti
20 pengamal media Indonesia daripada pelbagai agensi di bawa melihat sendiri keadaan kehidupan sebahagian warga kerja negara itu di Malaysia yang sering menimbulkan rasa tidak puas hati membabitkan warga kedua-dua negara. Program Lawatan Setia Kawan Media Indonesia ke Malaysia bersama Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) pada Rabu membawa mereka mengunjungi Pangsapuri Sri Ayu, Bandar Baru Bangi yang didiami lebih 1,300 warga kerja wanita Indonesia mungkin akan memberikan catatan maklumat sebenar untuk disampaikan.

Umat Islam di Malaysia sambut Aidiladha pada 10 Julai
Umat Islam di Malaysia akan menyambut Hari Raya Aidiladha pada Ahad, 10 Julai susulan tarikh 1 Zulhijjah 1443 jatuh pada Jumaat ini.
![[INFOGRAFIK] Sorotan statistik ekonomi Malaysia (Siri 6/2022) [INFOGRAFIK] Sorotan statistik ekonomi Malaysia (Siri 6/2022)](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://dzu2r3t0ymp2a.cloudfront.net/757/1975870/thumbnails/8967789641656504253072_640x360.jpg)
[INFOGRAFIK] Sorotan statistik ekonomi Malaysia (Siri 6/2022)

Hampir 50,000 kontraktor Melayu 'gulung tikar'
Hampir 50,000 kontraktor Melayu terpaksa gulung tikar kerana tidak dapat memperbaharui lesen atas pelbagai faktor terutama akibat terkesan dengan kenaikan ketara harga bahan binaan sejak 2018.
![[INFOGRAFIK] Pelancongan domestik Malaysia 2021 [INFOGRAFIK] Pelancongan domestik Malaysia 2021](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://dzu2r3t0ymp2a.cloudfront.net/757/1975869/thumbnails/8967789641656503525717_640x360.jpg)
[INFOGRAFIK] Pelancongan domestik Malaysia 2021
![AWANI Borneo [29/06/2022] - Hanya libatkan satu syarikat | Teknologi mesra alam sekitar AWANI Borneo [29/06/2022] - Hanya libatkan satu syarikat | Teknologi mesra alam sekitar](https://resizer-awani.eco.astro.com.my/tr:w-177,h-100,q-100,f-auto/https://dzu2r3t0ymp2a.cloudfront.net/757/1975867/thumbnails/19650021631656502960700_640x360.jpeg)
AWANI Borneo [29/06/2022] - Hanya libatkan satu syarikat | Teknologi mesra alam sekitar
Laporan berita padat dan ringkas dari Borneo bersama Assim Hasan #AWANIBorneo 29 Jun 2022: - Bekalan RON95 di Sarawak cukup dan stabil, tidak habis seperti didakwa. - Syarikat Australia berminat melabur untuk bina loji bateri Lithium-Ion di Sarawak. - Penduduk Khazanah Indah bersuara, sampai bila perlu hadap masalah air dan sampah?

Amber Heard didakwa semakin 'sengkek', dilihat beli-belah baju murah
Menerusi gambar-gambar yang dirakam orang awam, Amber dilihat sedang membelek beberapa pakaian yang dipamerkan di pusat beli-belah berkenaan.

Bukti rakaman 'Amber VS Johnny' didedahkan 25 Jun ini
Saksikan "Amber VS Johnny" pada 25 Jun ini, jam 9.55 malam di saluran Discovery Channel.

Peguam Johnny Depp jadi buruan Hollywood
Peguam Johnny Depp, Camille Vasquez dilaporkan menerima banyak tawaran dari Hollywood selepas berjaya mencuri perhatian semasa perbicaraan saman malu antara anak guamnya dan aktres Amber Heard.

"Orang benci kamu, semoga Allah bahagiakan kita" - Lelaki Arab ajak Amber Heard kahwin
Pelakon Amber Heard dilamar untuk mengahwini seorang lelaki dari Arab Saudi selepas aktres itu tewas dalam kes saman fitnah menentang bekas suaminya, Johnny Depp.

Tiada jalan kembali ke Hollywood untuk Amber Heard - Pakar perhubungan awam
Perbicaraan dramatik di mahkamah selama enam minggu itu menimbulkan pelbagai persoalan tentang kerjayanya dan situasi kewangannya, termasuk kemungkinan hilang pendapatan sehingga AS$50 juta.

Keputusan juri telah memulihkan semula kehidupan saya - Johnny Depp
Dakwanya, sepanjang enam tahun, kehidupan diri, anak-anak serta individu rapat amat terjejas.

Johnny Depp menang AS$15 juta kes saman fitnah terhadap Amber Heard
Depp menerima ganti rugi sebanyak $15 juta merangkumi AS$10 juta dan AS$5 juta dolar lagi sebagai ganti rugi punitif.

Kate Moss nafi pernah ditolak, disepak Johnny Depp seperti didakwa Amber Heard
Kate Moss pernah menjalani hubungan intim bersama Depp pada tahun 1990.

Mata Johnny Depp lebam dipukul Amber Heard dalam kereta api mewah ketika perjalanan ke Malaysia - Saksi
Kejadian itu dikatakan berlaku pada tahun 2015 ketika kereta api tersebut sedang dalam perjalanan membawa mereka ke Malaysia.

Johnny Depp hadir perbicaraan kes fitnah pukul Amber Heard
Perbicaraan kes saman aktor Hollywood, Johnny Depp terhadap akhbar The Sun UK bermula pada Selasa.