awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Izara Aishah hamil cahaya mata ketiga
“Adakah kamu syaitan itu sendiri?” - Epstein disoal dalam rakaman temu bual baharu didedahkan
Khamenei beri amaran kepada AS serangan akan mencetuskan perang serantau
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Azidah mengaku pernah ditegur pakaian tak tepati syariat

Sinar Harian
Sinar Harian
10/11/2018
01:27 MYT
Azidah mengaku pernah ditegur pakaian tak tepati syariat
Pengacara TV AlHijrah, Nurazidah Azidah. - Foto Sinar Harian
HOS TV AlHijrah iaitu Nurazidah Mohamed memberitahu dia menyukai cara Sherry Alhadad ketika mengendalikan program televisyen.
Menurut Nurazidah atau Azidah, pengacara itu mempunyai kehebatan dalam mengawal dan menarik perhatian audiens, termasuk yang menonton dari rumah.
“Saya suka bagaimana Sherry mengendalikan program dia, iaitu The Sherry Show. Sherry sangat spontan dan bila berinteraksi bersama audiens pun bagus.
“Oleh itu, saya rujuk kelebihan dia sebagai pengajaran dan belajar untuk mengendalikan program dengan cara saya sendiri pula,” tuturnya.
Azidah (kiri) suka dengan cara Sherry (kanan) mengendalikan programnya, The Sherry Show. - Foto Sinar Harian
Azidah (kiri) suka dengan cara Sherry (kanan) mengendalikan programnya, The Sherry Show. - Foto Sinar Harian
Seperti personaliti lain, Azidah juga mengakui tidak terlepas ditegur netizen.
“Sebelum ini, ada juga yang menegur saya di media sosial, hanya gara-gara pakaian tidak menepati syariat.
“Sebagai contoh, saya terlupa nak pakai sarung tangan dan teguran fasal, dari segi kedudukan, antara tetamu undangan lelaki, tak boleh duduk rapat.
“Bagaimanapun, teguran ini tidak membimbangkan malah memberi kesan positif, kerana mereka menonton TV AlHijrah.
“Saya masih lagi belajar untuk menjadi seorang wanita solehah, maka saya berterima kasih kepada yang menegur untuk kebaikan,” jelasnya.
Topic Berkaitan
#Azidah
#media sosial
#Nurazidah Mohamed
#Pengacara
#Program
#Sherry Alhadad
#spontan
#syariat
#televisyen
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan