PEMPENGARUH media sosial, Sofyank sekali lagi mempersembahkan ‘air tangan’ luar biasanya menerusi video promosi bagi filem Polis Evo 3 yang menampilkan dua teraju utama, Zizan Razak dan Shaheizy Sam.

Menerusi video yang disunting dengan kesan khas itu, Sofyank atau lengkapnya, Mohamad Sofian Abdullah dilihat membantu watak Inspektor Khai dan Inspektor Sani dalam misi mematikan sebiji bom di sebuah lokasi usang.

Kesan khas yang digunakan juga cemerlang, apabila Sofyank berjaya membuatkan dirinya ‘masuk’ ke dalam babak berkenaan dan membantu kedua inspektor itu dalam melunaskan misi yang dipertanggungjawabkan.Pada ruangan kapsyen, Sofyank menulis: “Alhamdulillah, dapat peluang untuk shoot dengan pelakon yang hebat seperti Abang Zizan dan Abang sam! Banyak input yang saya dapat sepanjang shoot bersama dengan mereka berdua.

“Pesan saya lepas ni, kalau orang tu dah pro buat sesuatu, jangan pula kita datang buat kacau atau buat pandai, kan dah mendapat Sofyan… hishh!” tulisnya.

Untuk rekod, Sofyank juga pernah menerbitkan video yang serupa bagi filem aksi komedi, Abang Long Fadil 3.

Terdahulu, Polis Evo 3 mencetak sejarah hebat apabila mencatat kutipan tiket sebanyak RM25 juta selepas lapan hari ditayangkan kepada umum di pawagam-pawagam di seluruh Malaysia, Brunei dan Singapura.

Polis Evo 3 menampilkan barisan pelakon seperti Zizan Razak, Shaheizy Sam, Sharnaaz Ahmad, Nora Danish, Syafiq Kyle, Farali Khan, Douglas Lim, Fauzi Nawawi, Fezrul Khan, Eyka Farhana dan ramai lagi.

Ia mengisahkan Inspektor Khai dan Inspektor Sani kembali dengan misi terbaharu dan kali ini pasukan mereka disertai Inspektor Dani, Inspektor Julie dan Inspektor Dell yang mempunyai kepakaran berbeza.

Keadaan bertambah rumit apabila sasaran seterusnya adalah Inspektor Khai.

Persahabatan Inspektor Khai dan Inspektor Sani diuji apabila menyedari suspek yang diburu mempunyai kaitan dengan kisah silam Inspektor Khai.

Sebelum ini, industri filem tanah air menyaksikan edisi sulung filem Polis Evo pada tahun 2015 mencatat rekod sebagai filem tempatan pertama menembusi kutipan box office lebih RM18 juta, sementara Polis Evo 2 (2018) memungut jumlah kutipan RM23 juta.

Polis Evo 3 kini di pawagam berdekatan anda. Jom boh ramai-ramai kita tengok. Kita Lagi Kuat Boh! -Gempak