Umum mengetahui kisah cinta tidak jadi usahawan yang kini bergelar penyanyi Iqbal Zulkefli dan jutawan kosmetik, Datuk Seri Vida (DSV).

Putus belum sempat ke jenjang pelamin, ramai yang turut berduka dan kecewa atas gagalnya hubungan yang cuba dibina pasangan itu.

Bagaimanapun, kedua-duanya masih terbuka dan berlapang dada menerima ketentuan takdir yang tidak menemukan mereka bersama.

Buktinya, Iqbal tampil menjawab soalan yang diajukan pengikutnya mengenai DSV di Instagram pada Sabtu.

Ditanya adakah Iqbal masih merindui DSV, ini jawapannya!

"Semestinya tidak mudah untuk lupa namun saya mesti lakukan. Banyak pengalaman bersama. Saya serahkan kepada Allah. Cuma untuk toleh ke belakang, pasti tidak," tegasnya.

BACA: Kenapa terjah rumah Iqbal pukul 3 pagi? Ini penjelasan DS Vida...

BACA: Mama kalau bercinta macam cinta buta!' - Ini sebab Cik B 'bantah' perkahwinan Vida-Iqbal

Iqbal juga mengakui akan membuka hatinya untuk mengenali lebih ramai wanita selepas ini tanpa meletakkan harapan tinggi.

"Saya perlu bukakan hati untuk kenal dengan ramai orang tanpa menaruh harapan tinggi dan tidak memberi harapan.

"Usia saya sudah 27 tahun terasa mahu ada anak sendiri. Sekarang saya terbuka untuk kenal sesiapa sahaja.

"Tetapi tidak mudah jumpa yang tepat kerana saya juga ada kekurangan," tambahnya.

BACA: 'Saya tak boleh bau, tapi...' - Cik B positif COVID-19


Iqbal yang pernah menjadi pembantu peribadi DSV mula menjadi buah mulut ramai apabila kedua-duanya mula mengakui hubungan yang terjalin dan mendedahkan bakal berkahwin pada Disember tahun ini.

Selain membuat pemeriksaan kesuburan, DSV dan Iqbal juga sudah bersiap sedia menempah persiapan perkahwinan namun hubungan mereka mendapat tentangan daripada anak DSV, Cik B.

Kontroversi terus berlarutan apabila DSV muncul ke kediaman Iqbal seawal 3 pagi bagi memujuk jejaka kelahiran Pasir Mas, Kelantan itu serta menghadiahkan sebentuk cincin.

Iqbal juga pernah mengeluarkan kenyataan memberitahu DSV merupakan wanita pertama dan terakhir yang 'disentuhnya', namun enggan memperincikan maksud kata-katanya itu.