awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Arab Saudi catat lebih 11.9 juta jemaah umrah pada bulan Jumada al-Akhirah
UNMISS: 13 Pegawai PDRM selamat tiba di tanah air dari Sudan Selatan
Kanak-kanak 10 tahun maut dalam kemalangan di Kuala Krai
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Dua pekerja rentung dalam kebakaran kilang elektronik

Shuhada Abdul Kadir
Shuhada Abdul Kadir
24/02/2025
05:45 MYT
Dua pekerja rentung dalam kebakaran kilang elektronik
Kebakaran di bahagian atas bangunan dua tingkat itu menyebabkan kira-kira 40 peratus daripada bilik transformer itu musnah. - Foto JBPM
MELAKA TENGAH: Dua pekerja kilang warga Bangladesh rentung manakala dua lagi melecur dalam kebakaran di sebuah kilang elektronik di kawasan perindustrian Tangga Batu, pagi tadi. 
 Komander Operasi Pegawai Bomba Kanan I Roslan Manas berkata, dalam kejadian kira-kira 10 pagi itu, semua mangsa terlibat berusia lingkungan 30-an. 
 Katanya, pihaknya menerima panggilan kecemasan kira-kira pukul 10.08 pagi sebelum jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Tangga Batu dan dibantu BBP Cheng dikejarkan ke lokasi kejadian. 

“Berdasarkan laporan awal, empat mangsa terlibat dalam insiden ini, di mana dua lelaki warga Bangladesh berjaya dikeluarkan namun mengalami kecederaan melecur. 
 “Kita menerima laporan dua lagi mangsa yang terperangkap telah dijumpai dan disahkan meninggal dunia namun belum dapat dikeluarkan kerana api masih marak dan kerja-kerja pemadaman sedang dijalankan," katanya dalam kenyataan di sini hari ini. 
 Ujarnya, kebakaran di bahagian atas bangunan dua tingkat itu menyebabkan kira-kira 40 peratus daripada bilik transformer itu musnah dalam insiden tersebut.
Topic Berkaitan
#pekerja rentung
#kebakaran kilang
#warga Bangladesh
#kawasan perindustrian Tangga Batu
#terkini
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan