Terkini: Kes Kematian Zara Qairina – Ikuti Perkembangan di Sini
MALAYSIA

Ibu Zara Qairina hadir ikuti proses bedah siasat

Sinar Harian 10/08/2025 | 02:45 MYT
Noraidah keluar dari kenderaan van jenazah bagi mengikuti proses bedah siasat anaknya, Zara Qairina di Jabatan Perubatan Forensik Hospital Queen Elizabeth I, Kota Kinabalu. - Gambar Sinar Harian
KOTA KINABALU: Ibu kepada Zara Qairina Mahathir, Noraidah Lamat, 45, tiba di pekarangan Jabatan Forensik Hospital Queen Elizabeth I (HQEI) bagi mengikuti proses bedah siasat jenazah anaknya yang diadakan hari ini.

Beliau tiba sekitar jam 8.26 pagi dengan menaiki van jenazah dan diikuti pasukan peguam, Hamid Ismail dan Shahlan Jufri.

Kawasan pekarangan Jabatan Forensik ketika ini dikawal dan dipantau oleh anggota serta pegawai dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Kinabalu.

Hamid ketika ditemui berkata, beliau bersama Noraidah akan mendengar penjelasan mengenai proses bedah siasat tersebut dan akan memaklumkan sebarang perkembangan kepada media.

Sementara itu, tinjauan Sinar Harian mendapati orang ramai mula memenuhi pekarangan Jabatan Forensik untuk melihat perkembangan kes kematian Zara Qairina.

Pengamal media juga berada di lokasi seawal jam 7.30 pagi bagi membuat liputan mengenai proses bedah siasat tersebut. - Sinar Harian


#Zara Qairina Mahathir #Kes Zara Qairina #jenazah Zara Qairina #Hospital Queen Elizabeth I