awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Wabak norovirus tangguh aksi pembukaan hoki ais wanita Finland
Lakaran kaki Michelangelo dijual RM90 Juta, lebih 10 kali anggaran asal
Lebih 200 premis makanan terima pengiktirafan BeSS, 72 premis diarah tutup di Kelantan
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Lelaki mati lemas sewaktu tangkap itik liar

Astro Awani
Astro Awani
06/01/2018
08:46 MYT
Lelaki mati lemas sewaktu tangkap itik liar
Mayat mangsa ditemui Pasukan Penyelamat Di Air (PPDA), Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri Sembilan.
Seorang lelaki berusia 50 tahun ditemui lemas selepas terjatuh ke dalam kolam tadahan air di Bandar Enstek, Nilai, sewaktu keluar menangkap itik liar, petang semalam.
Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri Sembilan, Norazam Khamis berkata, mayat mangsa Shamsudin Mat Jinin ditemui pada jam 11.21 pagi tadi oleh Pasukan Penyelamat Di Air (PPDA) jabatan itu, kira-kira 25 meter dari lokasi dia dipercayai hilang.
Beliau berkata, mayat lelaki berkenaan ditemui tersangkut pada beberapa kayu yang terdapat dalam kolam itu pada kedalaman lebih 5 meter.
Katanya, operasi mencari dan menyelamat yang digerakkan sejak semalam dengan kekuatan 12 anggota bomba termasuk pasukan PPDA, serta anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) gagal menemui sebarang petunjuk.
Operasi berkenaan disambung seawal 7.30 pagi tadi.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Nilai, Superintendan Zaldino Zaludin berkata, mangsa dilaporkan pergi ke kolam tadahan air yang terletak di Lengkok Teknologi Techpark itu bersama seorang rakannya sekitar pukul 6.30 petang Jumaat.
Mangsa kemudian dikatakan masuk ke dalam air untuk mengambil itik yang termasuk pada jerat yang dipasang di situ.
Berdasarkan siasatan awal, rakan mangsa memberitahu mangsa cuba berenang untuk naik semula ke tebing, namun secara tiba-tiba tenggelam dan hilang.
Kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.
Topic Berkaitan
#bomba
#mati lemas
#nilai
#polis
#SAR
#tangkap itik
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan