awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
  • BM
    EN
  • LIVE
  • Daftar
awani
  • LIVE
  • Video
  • Malaysia
  • Dunia
  • Politik
  • Hiburan
  • Bisnes
  • Sukan
  • Rancangan
  • Gaya Hidup
  • Lain-Lain
    • Teknologi
    • Podcast
Lain-Lain
  • Teknologi
  • Podcast
Liga Super: Dua jaringan Luqman Hakim pacu kemenangan NSFC
Nelayan dikhuatiri hilang jatuh laut di Tanjung Kubung
AHF perkasa pembangunan belia, lahir bakat hoki ke arah Sukan Olimpik
  • POLISI PRIVASI
  • TERMA PENGGUNAAN
  • IKLAN BERSAMA KAMI
  • PELABUR

© 2025 Astro AWANI Network Sdn. Bhd. 200001032668(535275-D) All Rights Reserved.

Lelaki maut, motosikal terbakar dalam nahas dengan MPV di Lebuhraya PLUS

Abd Razak Mohd Ali
Abd Razak Mohd Ali
24/01/2025
00:45 MYT
Lelaki maut, motosikal terbakar dalam nahas dengan MPV di Lebuhraya PLUS
Motosikal ditunggang mangsa berusia 47 tahun itu musnah terbakar 90 peratus. - Gambar JBPM Perak
IPOH: Seorang lelaki maut selepas motosikal yang ditunggang terlibat dalam nahas dengan sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) di Kilometer 343 Lebuhraya Utara Selatan, arah utara, dekat Bidor, awal pagi ini.
Lelaki berusia 47 tahun itu disahkan meninggal dunia di lokasi oleh pasukan perubatan dan motosikalnya turut terbakar.
Penolong Pengarah Bahagian Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Perak, Sabarodzi Nor Ahmad berkata, pihaknya menerima panggilan mengenai kebakaran itu pada jam 2.24 pagi.
“Kemalangan melibatkan sebuah motorsikal jenis Suzuki Raider 150 dan sebuah kenderaan jenis Toyota Alphard yang mengakibatkan kebakaran pada motosikal tersebut musnah terbakar 90 peratus,” katanya dalam kenyataan di sini.
Menurutnya, ketua operasi melaksanakan size-up seterusnya mengaplikasikan konsep RECEO dengan mengarahkan anggota membuat kerja-kerja pemadaman menggunakan satu aliran salur bantu mula bersumberkan air dari tangki jentera sehingga kebakaran dapat dipadamkan sepenuhnya.
Katanya, mangsa diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya.
Operasi yang diketuai Pegawai Bomba Kanan II Isma Mohamad Ubaidullah Ahmad Rani tamat jam 3.35 pagi.
Topic Berkaitan
#kemalangan
#motosikal terbakar
#MPV
#Lebuhraya PLUS
Must-Watch Video
Cara lain mengikuti berita kami
Iklan